Neměla jsem dosud zkušenosti s handicapem při lyžování

”S Madlenkou jako svěřenkyní jsem se seznámila v zimě 2016.
Nejprve jsme začaly společně několika hodinami výuky lyžování, kdy se jednalo o zdokonalení. Po pravdě jsem se toho strašně bála, že to nezvládnu, že mi ji bude líto. Neměla jsem dosud zkušenosti s handicapem při lyžování. Bylo to úplně jiné, ale Madlenka byla strašně šikovná, bavilo jí to a chtěla na sobě dál pracovat – zlepšovat se a viditelně se zdokonalovala (doposud jsem děti s chromozomální poruchou zažila “odložené ” v ústavech a na praxi na vysoké škole). Madlenku jsem začala trénovat bez ohledu na její handicap, spolupráce s ní mi naplňovala a jsem ráda, že od další zimy se přidala do naší party. Začala závodit v lyžařském oddíle SK Sokol Špičák , kde úplně běžně funguje a na první pohled by jste nic nepoznali. Je to normální “puberťačka” (která se ráda obléká, zajímá se o kluky,..) a to díky svým rodičům – jejich velmi pozitivním pohledem, péčí ,disciplinovaností a starostlivou lásky plnou výchovou.
Trénink s Madlenkou neodlišuji od ostatních parťáků v týmu. Veškeré tréninky má společné s dětmi z oddílu a občas má individuální trénink, kde máme možnost se více věnovat jejím potřebám. Je vidět, že ji lyžovaní baví a ráda na sobě pracuje. Ladíme techniku zejména při volných jízdách , ale i v branách.
Do loňské sezóny závodila ve Speciálních Olympiádách, kde patřila k nejlepším. Nyní je registrovaná v ČSMPS. A také porovnává své síly v regionálních závodech, který se jmenuje Šumavský pohárek.
Madlence přeji do budoucna dotáhnout to, až na Paraolympiádu, věřím, že na to má.”

Share:
zivotschromozomemnavic

zivotschromozomemnavic

Test osobních informací

Napsat komentář